Thursday, February 23, 2012

DIY Pearl Hand Bouquet

Salam all,
Kali ni cik rai nk share tutorial utk buat bunga tangan mutiara...


1. Bahan yg diperlukan- manik pearl, dawai saiz 28
2. Ikat 1 manik
3. Masukkan manik ke dua & ikat lagi
4. Utk 1 btg dawai, ikat 7 biji manik & susun menjadi spt bentuk bulatan bunga
5. Ikat 3 tangkai dawai
6. Utk hasilkn 1 bunga tangan, rai buat lebih kurang 50 tangkai.. masa cantum tu, rai gabung kristal utk bg lebih bersinar..
(ni la bunga tangan paling lama nk siap, penat nk memintal....)
Selamat mencuba!





18 comments:

HANIS AFIQ said...

mana nak beli pearl dan kristal untuk buat bunga tangan?hehe..=)

Rai said...

rai beli kat kedai aksesori.. yg pearl tu dari rantai.. yg kristal tu dari gelang.. :)

sharz syaz said...

macam mana nak buat yang kat bawah tue???saya dah cari tutorial tak jumpe2...susah betul...

Rai said...

shaz,
apa maksud yg kat bawah tu yer?

Anis_Apis said...

kalau nak tempah brp ya? :)

anis
http://contengcontengkahwin.blogspot.com

Rai said...

Anis,
email k.rai di hantarangallery@yahoo.com..
nnti k.rai send quotation. TQ

sharz syaz said...

die punye coat utk bouquet tue..riben2 tu macam mana nak susun?? =))

Rai said...

nnti rai wat tutotial utk riben yer.. nk citer pon susah gak.. tunjuk gambar baru nampak..

sharz syaz said...

okay~~ thanks rai.. =)

Ruzanna said...

kak rai, boleh pm harga x? emel di ruzanna1110@gmail com.. TQ

Rai said...

ruzanna, cek email yer... TQ

azie_hennachanteq said...

salam kak rai..bole pm zie price utk hb pearl ni x. Zie minat sgt la. nk color peach + cream + grey.. wedding sy 9 nov ni..

Nelly Norizal said...

nti mau cuba jg la.. terima kasih berkongsi ilmu..

Rai said...

azie,
dh dpt email akk tak?

nelly,
selamat mencuba..

Jantung Cek Min said...

cantiknye... brp ye??

iena zinnirah said...

Salam kak, nk quotation :-) nk tmph jg... sazarinasejali@gmail.com

Uni indah said...

assalamualaikum kak rai..bole pm kan price utk hb pearl ni x.

indah nak macam nie tp kat indonesia tak jumpa orng buat macam nie....

kak rai duduk kat mane...
boleh emailkan price kat email dwi_indah1590@yahoo.com
makaseh kak rei

adels said...

salam, akak ada jual pearl saja tak?